10/2015: START-UP YOUCTRL FOCUST OP FINANCIËLE TRANSFORMATIEPROCESSEN

Bofidi heeft samen met de IT-groep Gumption YouCtrl NV opgericht. Het opzet van deze start-up is om de werking van de financiële afdeling van bedrijven te optimaliseren met gespecialiseerde expertise en technologie. Het doel: de processen beter afstemmen op de strategische doelen en op de informatiebehoeften van het management. De aanpak is uniek, want YouCtrl combineert de kijk van de financiële met die van de IT-consultant.

Op de kruising van finance- en IT-consultancy

Als financiële transformatiepartner combineert YouCtrl inzicht in financiën met doorgedreven IT-kennis. Oprichter Dirk Covens is van opleiding accountant en vervulde in uiteenlopende ondernemingen managementfuncties in finance.

Hij was vaak nauw betrokken bij ERP-implementaties en stond zelf mee aan de wieg van een ERP-implementatiebedrijf. Behalve eigen expertise heeft YouCtrl strategische partnerships met de Gumption-groep en met Bofidi. Gumption groepeert jonge consultancybedrijven met een focus op technologie. Bofidi adviseert bedrijven in boekhouding en fiscaliteit en aanverwante diensten. YouCtrl kan daardoor terugvallen op de expertise van 150 financiële en IT-consultants.

Expertise, managementstaffing en technologie

YouCtrl gaat de uitdaging aan met verschillende diensten en oplossingen. Het bedrijf geeft advies over de optimalisatie van het werkkapitaal, stelt financiële managers ter beschikking en maakt de IT-omgeving van financiële afdelingen efficiënter.

In het advies- en implementatieluik legt YouCtrl zich toe op e-facturatie, cashflowoptimalisatie, reis-en onkostenoptimalisatie en debiteurenbeheer. Via shared services en managementstaffing wordt aan bedrijven flexibele capaciteit, extra kennis en een klankbord aangeboden. Tenslotte begeleidt YouCtrl bedrijven bij hun zoektocht naar de meest geschikte financiële softwareoplossing en de juiste partner. Bij de implementatie wordt desgewenst mee een oogje in het zeil gehouden.

Lees meer over YouCtrl op www.youctrl.eu.

youctrl

Johan Peeters

About Johan Peeters

Johan heeft ruime ervaring als bedrijfsrevisor en in de industrie zowel in binnen- als buitenland, zowel als bedrijfsleider als bestuurder en adviseur. Binnen BOFIDI is hij aanspreekpunt voor Corporate Finance. Johan is ook regelmatig spreker op evenementen en seminaries. Heb je vragen? Contacteer Johan via e-mail: johan.peeters@bofidi.com