07/2018: DE BELASTINGVRIJE SOMMEN – PERSONENBELASTING INKOMSTENJAAR 2018

Het van belasting vrijgestelde gedeelte van het belastbaar inkomen wordt bepaald door de belastingvrije som en de toeslagen.

De belastingvrije sommen stijgen naarmate u meerdere personen ten laste heeft of, voor de berekening van de basissom, het belastbaar inkomen niet meer bedraagt dan EUR 43.680.

De bedragen van de vrijgestelde sommen komen in mindering van de laagste schijven. Berekeningstechnisch wordt eerst de belasting berekend, zonder rekening te houden met de vrijgestelde sommen en vervolgens wordt de belasting (zie onderstaande schijven) berekend op die vrijgesteld sommen. Die laatste belasting wordt dan als een belastingvermindering afgetrokken van de eerste belasting.

Aarzel niet om ons te contacteren indien u bijkomende vragen en/of opmerkingen heeft.

 

 

Karel Van Hootegem

About Karel Van Hootegem

Karel is erkend Belastingconsulent door het Instituut voor Accountants en Belastingconsulenten. Binnen BOFIDI is hij aanspreekpunt voor personenbelasting, salary splits en alle verplichtingen van internationale kaderleden. Heb je vragen? Contacteer Karel via e-mail: karel.vanhootegem@bofidi.com