11/2018: ACCOUNTANTS & BELASTINGCONSULENTEN VIERENDEELS WORDT BOFIDI – MEER SLAAGKRACHT, MEER TOEKOMST

Accountancykantoor en fiscaal consulent Vierendeels J. treedt toe tot haar grotere sectorgenoot BOFIDI. Het doel van die operatie? Genoeg slagkracht hebben om alle uitdagingen van morgen aan te kunnen en alle complexe vragen van onze klanten te blijven beantwoorden. “Onze huisstijl nemen we zeker mee: de directe, persoonlijke aanpak die onze klanten van ons gewend zijn.”

De Federale Vierendeels J. werd in 1975 opgericht door Jean Vierendeels en is vooral in Vlaams- en Waals-Brabant en Brussel een vaste waarde in accountancy en fiscaliteit, maar bedient ook cliënten over gans België. De huidige vennoten namen het kantoor in 1992 over en bouwden het verder uit. Vierendeels heeft een uitgebreid cliënteel van ondernemers, vrije beroepers, verenigingen en éénmanszaken. Drieëndertig goed opgeleide medewerkers zorgen voor kwaliteit en een menselijke, directe aanpak. Nu volgt een nieuwe stap. Vanaf 2 januari 2019 zal kantoor Vierendeels onder de naam BOFIDI  werken.

BOFIDI is een grotere speler, met kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent en Zoersel, en meer dan 120 medewerkers. BOFIDI vervult de boekhoudkundige en fiscale verplichtingen, doet ook de loonadministratie van haar klanten en geeft als klankbord en vertrouwenspersoon juridisch en strategisch advies.

Voor vennoot Luc Agneessens van Vierendeels komen twee belangrijke vraagstukken samen. Zijn eigen opvolging én de steeds complexere wereld waarin we werken. “Na een carrière van 39 jaar bij kantoor Vierendeels begon ik vorig jaar na te denken over de toekomst van ons kantoor. Hoe konden we onze klanten een optimale dienstverlening blijven garanderen in een beroep dat steeds sneller evolueert? Het leek mij verstandig binnen een groter geheel te gaan werken. Bofidi heeft een stevige structuur. Daardoor zal ik me nog een aantal jaren volop kunnen concentreren op de verdere uitbouw van ons kantoor.”


MOOI PARCOURS

Schaalvergroting was nodig, bevestigt vennoot Alain Boomans: “Vierendeels heeft een mooi parcours afgelegd en dat is vooral te danken aan de dagelijkse inzet van al onze medewerkers en het vertrouwen van onze klanten. Maar vandaag zijn we net te klein om alle expertise in huis te hebben en alle vragen van onze klanten te blijven beantwoorden. Daarom ben ik blij dat iedereen binnen ons kantoor deze  stap ondersteunt. Samen met BOFIDI kunnen we volop investeren in de toekomst: digitalisering, een bredere dienstverlening en meer opleidingen.”

Ook vennoot Gunther Jacobs ziet voordelen in schaalvergroting. “Vierendeels is een team van zeer gedreven en professionele mensen. De steeds complexere regelgeving en de snelle automatisering in onze sector vergen steeds meer financiële en menselijke middelen. We kiezen voor deze samenwerking omdat BOFIDI volop inzet op innovatie, efficiëntie en de toekomst van het beroep.”

We worden groter en sterker, maar we behouden onze vertrouwde manier van werken, verzekert vennoot Mireille Moonens. “Onze klanten en medewerkers kunnen blijven rekenen op dezelfde persoonlijke aanpak die ze gewend zijn”, zegt ze. “Er komt nu méér ruimte voor ondersteuning en dienstverlening. We zullen onze klanten alleen maar beter kunnen bijstaan bij hun uitdagingen.”

ZELFDE BEDRIJFSCULTUUR
CEO Johan Peeters van Bofidi is blij met de komst van kantoor Vierendeels. ”De bedrijfscultuur en –waarden van Vierendeels sluiten nauw aan bij de kernwaarden van de BOFIDI Groep. Allebei zijn we persoonlijk betrokken bij de klant en zijn onderneming. Allebei zijn we makkelijk aanspreekbaar en ondernemend. Net als onze klanten.

Samen met Alain, Gunther, Luc, Mireille en het ganse Vierendeels team zullen wij verder een verschil kunnen maken voor onze klanten.”

Voor meer informatie, aarzel niet om ons te contacteren.

 

Deze transactie werd begeleid door SDM-Valorum Corporate Finance Group

Johan Peeters

About Johan Peeters

Johan heeft ruime ervaring als bedrijfsrevisor en in de industrie zowel in binnen- als buitenland, zowel als bedrijfsleider als bestuurder en adviseur. Binnen BOFIDI is hij aanspreekpunt voor Corporate Finance. Johan is ook regelmatig spreker op evenementen en seminaries. Heb je vragen? Contacteer Johan via e-mail: johan.peeters@bofidi.com